2018 yılına ait iş kazalarının bilançosu açıklandı

2018 yılına ait iş kazalarının bilançosu açıklandı. Buna göre yılın ilk 11 ayında en az bin 797 işçi hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, “Kasım Ayı İş Cinayetleri Raporu”nu açıkladı. Rapor, yazılı, görsel ve dijital basından edinilen bilgilere dayandırıldı.

Kasım ayında iş kazaları sonucu 13’ü kadın olmak üzere en az 154 işçi yaşamını yitirdi. 1’i 14 yaş ve altında olmak üzere 4 çocuk çalışırken canından oldu.

2018 yılının ilk 11 ayında ise en az bin 797 işçi çeşitli kazalarda hayatını kaybetti.

2002 yılından bu yana maden ocaklarında yaşanan ölümlü iş kazalarına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. En az bin 693 madenci iş kazaları sonucu hayata veda etti.

İşçi ölümleri en çok inşaat-yol, tarım-orman, taşımacılık, ticaret/büro, madencilik, sağlık, güvenlik ve metal işkollarında yoğunlaştı.

Ölümlü iş kazalarının en çok meydana geldiği iller arasında İstanbul, Aydın, İzmir, Kocaeli, Bursa, Zonguldak, Antalya, Diyarbakır, Adana ve Ankara ilk sıralarda yer aldı.

​Memurlardan bütçe protestosu Ekonomi 'İthalatçı değil, ihracatçı olmalıyız' Ekonomi Asgari ücret ne kadar olmalı? Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi