Fiyatlar neden bu kadar artıyor?

Ocak ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi açıklandı. Aylık olarak en çok artış balıkçılık, orman ürünleri ve sebze fiyatlarında yaşandı. Balık fiyatları yüzde 13,9 artarken, sebze de bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında zamlandı. Pazardaki yeni fiyatlara yurttaş da esnaf da tepki gösterdi.

Türkiye İstaistik Kurumu, Ocak ayı Üretici Fiyat Endeksi rakamlarını açıkladı. Aralık'ta 135,32 seviyesinde olan Endeks, ocakta 139,87 değerine ulaştı.

Vatandaşın temel besin maddelerini oluşturan ürünlerin hemen hepsi zamlandı. Oranlar, geçen aya göre tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,81, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 4,30, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda da yüzde 0,73 olarak gerçekleşti.

En çok artış ormancılık ürünlerinde yaşandı. Fiyatlara yapılan zam yüzde 7,43'ü buldu.

Üretim azlığı nedeniyle pazarın şampiyonu sarmısak oldu.

Fiyatların yüzde 13,97 oranında yükseldiği balıkçılıkta da satışlar kötü.

Pazarda vatandaş alamamaktan esnaf ise satış yapamamaktan şikayetçi.

Fiyatlar neden bu kadar artıyor? sorusuna yanıt işin uzmanından geldi.

HABER: DENİZ ADALI-CEM BAYAN

KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

Sevgililer gününde şehitlikteydiler Ekonomi Türk-İş'e bağlı işçiler, kıdem tazminatları ve özel istihdam bürolarına karşı yürüdü Ekonomi Renault işçileri "ücret zammı sözü" yerine gelmeyince eylem yaptı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi