Cari açık rakamları açıklandı

Cari açık rakamları açıklandı. Buna göre açık Nisan ayında 1,3 milyar dolar, yıllık bazda ise 8,6 milyar dolar oldu. Yılın ilk dört ayındaki açık 3,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Merkez Bankasının açıkladığı "Ödemeler Dengesi İstatistikleri" ile ilgili uyarıda bulunan Ekonomistler "Derin bir krizin içindeyiz" dedi "İşsizlik tehlikesine" dikkat çekti.

Merkez Bankası nisan ayı ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Cari açık düştü. Uzmanlar, bu durumun işsizliği artıracağı görüşünde.

Cari denge, 1,3 milyar dolar açık verdi. Piyasada beklenti 1,5 milyar dolardı. Ocak-Nisan döneminde cari açık 3,3 milyar dolar olurken, 12 aylık açık 8,63 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Cari dengedeki bu değişim dış ticaret açığındaki gerileme nedeniyle kaydedildi. Yani cari açığın azalmasında etkili olan ithalat düşünce üretim daraldı. Hal böyle olunca da istihdam tehlikesi oluştu. Ekonomist Hakan Topkurulu, krizin derinleştiğini ifade etti.

Ekonomist Uğur Civelek'ten çok önemli uyarılar Ekonomi Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan önemli uyarılar Ekonomi Ekonomist Uğur Civelek'ten çok önemli uyarılar Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi