İşsizlik Haziran ayında 2,8 puanlık artışla yüzde 13 oldu

İşsizlik haziran ayında 2,8 puanlık artışla yüzde 13 oldu. Genç nüfusta işsizlik 5,4 puanlık artışla yüzde 24,8'e yükseldi. İşsiz sayısı toplamda 4 milyon 253 bin kişiye ulaştı.

Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi oldu.

Genç işsizlerin önemli bir kısmını öğrenim hayatını tamamlayan öğrenciler oluşturuyor. Gençler mezun olduktan sonra iş bulma konusunda zorluk çekeceklerini düşünüyor.

HABER: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ - KAMERA: AKIN KARA

Koop-İş üyesi H&M işçileri 4 Ekim’de greve çıkacak Ekonomi Ekonomist Uğur Civelek'ten işsizlik rakamları değerlendirmesi: Gerçek rakam iki katı olabilir Ekonomi Ekonomist Selçuk Geçer: Yıl sonunda 10 ile 12 bandında bir dolar göreceğiz Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi