Tunç Soyer: Daralan siyasal alanı yerel demokrasi ile genişletebiliriz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bizİzmir adlı cep telefon uygulamasını yerel demokrasi vurgusu ile kamuoyuna tanıttı. Yeni nesil yerel yönetim anlayışı ile İzmir'i yönettiklerini belirten Soyer, "merkez katı yönetim ile daralan kamusal ve siyasal alanları yerel demokrasi ile genişletebiliriz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, halkın tek adresten bütün bilgilere ulaşabileceği "Bizİzmir" adlı cep telefonu uygulamasını hizmete açtı. Bizİzmir uygulamasını tanıtan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel demokrasi vurgusu yaptı.

"Siyaset ve yönetime kıyasla halkın çok daha hızlı değişip dönüştüğünü" belirten Soyer, "daralan kamusal ve siyasal alanların yerel demokrasi ile genişletileceğini" söyledi.

İzmirliler Bizİzmir uygulamasıyla; kentteki otoparklarda park yeri olup olmadığını görecek, İzmirim kartına para yükleyecek, acil durum toplanma alanlarının yerlerini görebilecek, su kesintisi, arıza gibi bilgilendirmelere ulaşabilecek.

HABER: UFUK AKKAYA - KAMERA: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Osman Kavala açıklaması Gündem Gül ve Powell arasındaki gizli anlaşma ve maddeleri Gündem Diyarbakır'da eyleme 2 aile daha katıldı Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem