Diyarbakır'da PKK'ya operasyon

HDP kapatılsın tartışması sürerken Diyarbakır'da PKK'ya karşı operasyon yapıldı. Aralarında HDP'li yöneticilerinin de olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Yurt içinde ve dışındaysa toplam 8 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'da Başsavcılık tarafından PKK içinde faaliyet yürüttüğü ve haklarında tanık beyanları olan kişilere soruşturma başlatıldı.

Aralarında HDP'li ve DBP'li yöneticilerin de olduğu 8 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Diyarbakır ve Bingöl'de 10 adrese operasyon düzenlendi. 5 kişi gözaltına alındı. 3 kişiyi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Tunceli'de operasyonlara ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

31 Mayıs'ta Ovacık kırsalına düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti.

Devam eden operasyonda 3 terörist daha öldürüldü. PKK'lılarla birlikte silah ve el bombaları da ele geçirildi.

Terör örgütlerinin faaliyetlerine sınır ötesinde de izin verilmiyor. Suriye'nin Tel Abyad kentinde bomba yüklü motosikletiyle sivilleri hedef almak isteyen terörist hazırlık sırasında yakalandı.

Teröristin sırt çantasında tuzaklanmış halde bulunan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Irak'ın kuzeyindeki PKK'lılar da hedefteydi. Avaşin bölgesindeki PKK'lılar keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edildi.

Yapılan hava harekâtında 4 PKK'lı öldürüldü.

10 yaşındaki Enes'in azmi duygulandırdı Gündem Antik kentler ziyaretçilerini bekliyor Gündem İyi Parti'nin S-400 hazımsızlığı: 3 tane boruya 2.5 milyar dolar verdiler Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem