Doğu Perinçek: Millî Hakimiyet Devriminin bayramı

"23 Nisan, balon bayramı değil Milli Hakimiyet Devriminin bayramıdır." Açıklama Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi. 23 Nisan’ın 100'üncü yılı için yaptığı yazılı açıklamada Perinçek 'Türk Devriminin doruğu' dediği bu tarihi günün özüne dikkat çekti. Perinçek "23 Nisan’ın yüzüncü yılında halka dayanan üreticilerin Millî Hükümetinin oluşturulması, önümüzdeki siyasal gündemdir " ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 23 Nisan'ın 100'üncü yılı için yazılı bir açıklama yaptı.

Perinçek, 23 Nisan 1920'yi 'Türk Devriminin doruğu' olarak değerlendirdi. 30 Ağustos zaferinin yolunu açan eylem olduğunu ve Cumhuriyetin fiilen o gün kurulduğunu belirtti.

12 Eylül 1980'e kadar Milli Hakimiyet günü olduğunu, Amerikancı darbenin,bayramın adını '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak değiştirdiğini söyledi.

FETÖ’cülerin de 15 Temmuz’da yok etmek istedikleri merkezin, Milli Devrimle kurulan Meclis olduğunu vurguladı. Perinçek "Hedefte 23 Nisan’ın balonları ve kurdeleleri yoktu, doğrudan doğruya Millî Hakimiyet Devrimi vardı.”ifadelerini kullandı.

Hükümetler ile Millet arasındaki bağı oluşturan kurumun 'Meclis' olduğunu söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı; "23 Nisan’ın yüzüncü yılında halka dayanan Üreticilerin Millî Hükümetinin oluşturulması, önümüzdeki siyasal gündemdir " ifadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şarkı hazırladılar Gündem Koronavirüse 'Çelik' darbe Gündem Göç İdaresi 367 işçiyi bulundukları illerden uzak illere görevlendirdi Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem