Çimento zammı krizi

İnşaat sektöründe yaşanan çimento zammı krizinin çözümü için sektör temsilcileri bir araya gelecek. Çimento üreticileri ile müteahhitler gelecek hafta yüzde 50’lik zammı konuşacak. Müteahhitler ortak noktada buluşmayı hedefliyor. Anlaşma sağlanamaması halinde 120 bin müteahhittin iş bırakması gündeme gelecek

AKP hükümetinin ekonomi programının çöküşünü en fazla inşaat sektörü hissediyor. Döviz kurunun yükselmesi, faizlerin artması ve maliyetlerin artması inşaat sektörünü dibe çekiyor. Yüzde 50 çimento zammı kararının ardından müteahhitler ayağa kalktı.

Yüzde 50 zammı kabul etmeyen müteahhitler yaşanan krizi Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a iletti. Sektör temsilcileri çimento fiyatına yapılan yüzde 50’lik zammı fahiş buluyor. Bakan Albayrak ile yapılan görüşmenin ardından Türkiye Müteahhit Federasyonu, Türkiye Çimento Mühtasilcileri Birliği ile görüşme kararı aldı.

İki sektörün temsilcilerinin gelecek hafta bir araya gelmesi bekleniyor. Müteahhitler iyimser ve de ortak nokta arayışı içindeler. Çünkü çimento zammı domino etkisi yaratıyor. Önce beton fiyatı, ardından da çimento bazlı ürünlerin fiyatı artıyor. Dominonun son taşı ise müteahhitler. Ancak müteahhitler ellerindeki binaları satamadıkları gibi maliyet artışlarını da yansıtamıyor.

Çimento üreticileri ile inşaat sektörü temsilcilerinin yapacağı görüşmeden sonuç çıkmazsa 120 bin müteahhit iş bırakması gündeme gelebilir.

ulusal.com.tr

Avcıların vurduğu balıkçıl kurtarıldı Gündem Radyasyonun etkilerini azaltan kumaş geliştirildi Gündem Gelecek için umut veriyorlar Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem