Dövizle kredide yeni düzenleme

Döviz kredilerinin lira bazlı olarak yapılandırılmaları durumunda, yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz kurları esas alınacak. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dövizle kredide yeni düzenleme yapıldı.

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Döviz kredileri ve dövize endeksli kredilerin lira bazlı olarak yapılandırılmaları halinde, yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz kurları esas alınacak.

Karara göre, bu kapsamda sağlanacak kefalette, işletme kredilerinin vadesi "en az 6 ay" ve anapara ödemesiz dönemi "en çok 1 yıl" olmak üzere, "en çok 5 yıl" olacak.

Kefalet limiti, KOBİ'lerde en çok 25 milyon lira, KOBİ olmayan işletmelerde ise en çok 200 milyon lira olabilecek.

ulusal.com.tr

Uzmanlardan "geçici önlem" eleştirisi Ekonomi Memurlar yeni toplu sözleşme istedi Ekonomi Döviz kurundaki artış mobilya sektörünü vurdu Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi