Cep telefonu konuşma ücretlerinde indirim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, cep telefonu ile konuşma ve kısa mesaj ücretlerinde indirime gitti. Yeni tarife 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

Cep telefonu ile konuşma ve kısa mesaj ücretlerinde indirim kararı alındı. Kararı alan ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu oldu.

Mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesinde yapılan yeni düzenleme ile dakikası 90 kuruş olan cep telefonu arama ücreti, 56,7 kuruşa düşürüldü. Daha önce yine 90 kuruş olarak ücretlendirilen 1 kısa mesaj ücreti ise 40,75 kuruş olarak belirlendi.

Yeni tarife 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olacak.

Kurul tüketicilerin yoğun şikayeti nedeniyle “Açma kapama” ücretine de sınır getirdi. Buna göre ödenmeyen fatura nedeniyle ilk açma kapa işlemi ücretsiz yapılacak. Cep telefonu operatörlerin 29,90 lira aldığı "Açma kapama" bedeli 1 Ekim'den itibaren 25 lirayı geçemeyecek.

Uzmanından tasarruf önerileri Ekonomi Zamlar peş peşe geldi Ekonomi Erdoğdu ekonomide gelinen noktayı değerlendirdi Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi