8 yeni film vizyonda

Sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli, 8 film vizyona girdi.

Yönetmen Jafar Panahi'nin son filmi olan "3 Hayat", kariyerinin farklı dönemlerinde olan üç insanın yollarının kesişmesi sonucu yaşananları konu ediniyor. İran yapımı, dram türündeki film, 2018 Cannes Film Festivali'nde "En İyi Senaryo Ödülü"nü kazanmıştı.

Fransız yazar Hector Malot'un aynı adlı kitabından Antoine Blossier tarafından sinemaya uyarlanan film, henüz bebekken terk edilmiş olan Remi'nin hikayesini anlatıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Lukas Dhont'un üstlendiği, Cannes'de "Belirli Bir Bakış" bölümünde dünya prömiyerini yapan "Kız" adlı film, ayrıca Cannes'de "En İyi İlk Film" dahil dört dalda ödül kazanmıştı. Belçika ve Hollanda ortak yapımı film, profesyonel bir balerin olmak için çabalayan 15 yaşındaki Lara'nın hikayesini işliyor.

Senarist Ali Doğançay'ın yazdığı ve Cem Sürücü ile yönetmen koltuğuna oturduğu "Bekarlığa Feda" adlı komedi filmi haftanın yerli yapımları arasında...

Richard Ford'un aynı isimli romanından Paul Dano ve Zoe Kazan tarafından sinemaya uyarlanan "Yangın Yeri" adlı film, 1960'lı yıllarda Montana'ya taşındıktan sonra babasının işsiz kalmasının akabinde ailesinin dağılışına şahit olan Joe Brinson'ın hikayesine odaklanıyor.

Haftanın tek korku türündeki, 2006 yapımı "Araf" adlı filmin devam halkası "Araf 2- Cin Bebek Doğuyor"u, Biray Dalkıran yönetiyor.

Maşa isimli küçük bir kız çocuğu ile sirkten emekli Mişka adındaki bir ayının yaşadığı maceraları konu edinen Rus yapımı, "Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar" animasyon türündeki serinin üçüncü filmi.

"Super Bear" hayvan tüccarları tarafından alıkonulan oğlu Zack'i kurtarmaya çalışan baba ayı Dash'in mücadelesini anlatıyor.

Kuvayi Milliye Destanı tiyatro sahnesine taşındı Kültür Sanat Bayburt Baksı Müzesi'ne ziyaretçi akını Kültür Sanat Tiyatro oyununa yasak Kültür Sanat İki sanatçı, iki tutkulu yürek Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt