Mülteciler Yunanistan'a geçmeye devam ediyor

Türkiye'nin kapıları açmasının ardından Avrupa yolunu tutan mülteciler Yunanistan'a geçmeye devam ediyor. Yunan güçlerinin orantısız müdahalelerine tepkiler de büyüyor.

Yunanistan’ın müdahalelerine rağmen göçmenler Avrupa'ya geçmek için bekleyişini sürdürüyor.

Türkiye’nin kapılarını açmasının ardından göçmenler Yunanistan’ın kapılarına akın etti. Meriç Nehri kıyılarına gelen binlerce göçmen sınırı geçmeyi başarırken, bir kısmı ise sert müdahalelerle karşılaştı. Yunan güvenlik güçleri ise sınır kapılarında gaz, ses bombalarının yanı sıra plastik mermi ve tazyikli suyla göçmenlere müdahale ediyor. Ayrıca Yunan polisleri Meriç Nehri kıyısında da jiletli ve dikenli tellerle mültecilerinin geçişlerini engellemeye çalışıyor.

Yunan güçleri tarafından kullanılan orantısız müdahalelere rağmen göçmenlerin Avrupa'ya geçişi engellenemiyor. Mültecilerin bazıları hava kararınca bazıları ise gündüz saatlerinde sınırı geçmeye devam ediyor. 13 Mart’ta iki mülteci daha Yunan askerlerine çok yakın bir noktadan botla Meriç Nehrinden karşıya geçti. Yunan askerler yanından geçen mültecileri görmedi.

Öte yandan göçmenlerin maruz kaldığı orantısız müdahalelere ilişkin Türkiye’den de tepkiler devam ediyor. Memur-Sen göçmenlerin sınır geçişlerindeki hak ihlallerinin ele alındığı bir rapor hazırladı. 90 göçmenle görüşülerek hazırlanan raporda, AB’nin coğrafi sınırlarına verdiği önemin insani sınırlara verdiği önemden daha fazla olduğu kaydedildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm okullar 2 hafta tatil edildi Gündem Iğdır'da Nevruz öncesi "ölü bayramı" Gündem Kızılırmak'ta koruma önlemleri Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem