Marmara'yı etkisi altına alan fırtına deniz seferlerini aksattı

Marmara'yı etkisi altına alan fırtına deniz seferlerini aksattı. Fırtınanın saatteki hızı 60 kilometreyi geçti. Çanakkale'de lodosun sürüklediği feribot karaya oturdu. Meteoroloji ise uyardı; "Soba ve baca gazı zehirlenmesine" dikkat...

Fırtına ve lodos Marmara'yı etkisi altına aldı.

Çanakkale'de bir feribot, kuvvetli akıntı nedeniyle denizde oluşan kum adasına saplandı.

Çardak-Gelibolu seferini yapan özel şirkete ait feribotun yanına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Hızlı Tahlisiye Botu sevk edildi.

İskeleye 20 metre mesafede kuma saplanan feribotun içindeki yolcular kurtarıldı.

Lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 7 şilep ve tanker, Tekirdağ sahiline demirledi.

İstanbul’da beklenen fırtına, gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.

Sahilde oluşan dalgaların boyu 5 metreyi aştı. Fırtınanın saatteki hızı 60 kilometreyi geçti. Fırtına nedeniyle deniz seferleri aksadı. İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal oldu. İlerleyen saatlerde deniz ulaşımı aralıklarla devam etti.

Fırtına gün boyu etkili oldu. Meteoroloji uyardı; Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi olabilir dendi. Çok geçmeden olan oldu. Şiddetli rüzgar kentleri birbirine kattı.

Doğu Anadolu'da ise kar ve tipi etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi için kuvvetli buzlanma, don ve çığ uyarısı yapıldı.

Hemofili ve talasemi hastaları için konser Gündem Malatya'da peş peşe depremler Gündem Evlenmeler azalıyor, boşanmalar ise artıyor Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem