Okullarda 18 milyonun üzerinde öğrenci ders başı yaptı

İlk ders zili çaldı. 18 milyon 43 bin öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. Okula yeni başlayan minik öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Aileleri okulun ilk gününde çocuklarını yalnız bırakmadı. Bazıları daha okulun ilk gününden arkadaşlarıyla kaynaşsa da bazı miniklerin ailelerini bırakması hiç de kolay olmadı.

3 aylık yaz tatilinin ardından ilk ders zili çaldı. Öğrenciler ve öğretmenler ders başı yaptı.

Sınıfları dolduran ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin heyecanları yüzlerine yansıdı.

Veliler de çocuklarını ilk günde yalnız bırakmadı.

Bazı çocuklar daha okulun ilk dününde bahçede top oynamaya başladı ama bazıları için annelerini bırakmak o kadar da kolay olmadı.

Yurt genelinde öğrencilere ilk derste 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananlara ilişkin görüntüler izletildi.

Başbakan Binali Yıldırım da Erzincan’da katıldığı açılış töreninde öğretmenlere “FETÖ’cüleri aranızda barındırmayın” dedi.

2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, 20 Ocak 2017 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2017'de yapılacak. İkinci kanaat dönemi 6 Şubat 2017 Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma bitecek.

Ders başladı başlamasına ama eğitimde sıkıntılar bitmiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan müfredata göre, yeni eğitim ve öğretim yılında 2’nci ve 5’inci sınıflara Arapça dersi verilecek. Ders kademeli olarak 8’inci sınıflara kadar yaygınlaştırılacak. Arapça dersi adı altında çocuklara “Peygamberimiz” ,”5 vakit namaz”, “Dinimi seviyorum” gibi konular öğretilecek.

Kamera: Barış Yurteri

Yurttaşlar Tarık Akan'ın mezarını ziyaret etti Gündem Suriye ordusunu vuran Avustralya "pişman" olduklarını açıkladı Gündem Antalyalılar renk feltivali ile çoştu Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem