77 Yıllık özlem ve minnet

Türk milleti, Türk Devriminin lideri ve Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andı. İstanbul, 77 yıl sonra yine bir 10 Kasım'da Atatürk için ayağa kalktı.

Türk milleti, 77 yıl önce kaybettiği Türk Devrimi'nin lideri ve Cumhuriyet'in kurusu Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Yürekler minnet ve özlemle çarptı.

Saatler 09:05'i gösterdiğinde siren sesleri ile yankılandı İstanbul. Nefesler tutuldu, hayat durdu.

Bu 10 Kasım'da da İstanbul'un rotası Dolmabahçe oldu. Binlerce vatandaş günün ilk ışıkları ile Dolmabahçe Sarayı'na akın etti.

Küçük, büyük herkes Atatürk'e duyduğu özlemi anı defterine yazdı.

10 kasım 1938'te gemi ile Dolmabahçe'ye gelerek Ata'yı selamlayan Kuleli Askeri Lise öğrencileri, 77 yıl sonra yine Dolmabahçe'deydi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri de "Atamızı Anıyoruz, Atamızı arıyoruz" konvoyu oluşturdu. 77 otomobille Dolmabahçe'ye gelen klasik otomobil tutkunları Dolmabahçe'de saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu.

Beşiktaş'ta ise 10 Kasım'da anlamlı bir rekor kırıldı. Binlerce vatandaş 1001 metre uzunluğunda, 500 kilo ağırlığındaki Türk Bayrağı ile Dolmabahçe'ye yürüdü.

Kadıköy'de genç, yaşlı binlerce vatandaş el ele verdi, Maltepe sahilinde dalgıçlar denizin altında Atatürk posteri açtı. Bostancı'da da onlarca yelkenli Türk Bayrakları ile Boğaz'a açıldı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

KAMERA: BÜLENT ÜNAL - İHSAN ULAK

Bu yıl 10 Kasım İzmir'de bir başkaydı Gündem Tek kelime ile Atatürk Gündem 10 Kasım 1939... Atatürk'ün ölümünün birinci yıl dönümü Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem