Birleşik Kamu-İş'den de eylem kararı

Merkez Bankası, enflasyon hedefini yukarı yönlü güncelledi. Sabit gelirlilerin maaşlarındaki erime daha da günyüzüne çıktı. Memur sendikaları, Türkiye Kamu-Sen öncülüğünde 14 Kasım’da, Birleşik Kamu-İş önderliğinde 1 Aralık’ta yurt çapında kitlesel eylem yapacak. Memurlar eriyen alım güçleri için seslerini duyurmaya çalışacak.

Yüksek enflasyon karşısında maaşları eriyen çalışanlar alanlara inmeye hazırlanıyor.

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu’nun eylem kararının ardından Birleşik Kamu İş Konfederasyonu da 1 Aralık’ta eylem kararı aldı.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 14 Kasım’da Türkiye genelinde yapacakları mektup eylemini Ulusal Kanal aracılığı ile kamuoyuna duyurmuştu.

Türkiye Kamu Sen’in ardından bir başka memur konfederasyonu Birleşik Kamu İş’te eylem kararı aldı.

Ulusal Kanal’a konuşan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 1 Aralık’ta da eş zamanlı olarak tüm yurtta kitlesel açıklamalar yapacaklarını duyurdu.

ulusal.com.tr

Enflasyonun yüzde 25,24 olması maaşları iki kat eritti Ekonomi Uğur Soğutma'da işten çıkarılan sendikalıların sayısı 109'a ulaştı Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı: Ev eşyaları cep yaktı Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi