11 ayda 1461 can

İş kazaları nedeniyle yılbaşından bu yana en az bin 461 işçi hayatını kaybetti. İş güvenliği uzmanı ve eğitmeni Ali Turan, “sorumlular işverenler ve taşeron sistemidir” dedi. Turan ayrıca çıkan kanunların iş alanlarına göre çıkarılması gerektiğini söyledi.

1 Ocak’tan bu yana iş kazalarında bin 461 işçi yaşamını yitirdi. Üstelik bunlar sadece bilinenler. Bir de bilinmeyen iş kazalar var.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre sadece geçen Ekim ayı içinde en az 143 yurttaş hayatını kaybetti.

İş güvenliği uzamanı ve eğitmeni Ali Turan, sorumluların işveren ve taşeron sistemi olduğunu söyledi.

Turan iş güvenliği uzmanlık sınavının yetersiz olduğu görüşünde.

Turan’a göre, çıkarılan kanunların kapsamları iş sektörlerine göre ayrılmalı.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Hükümet o yasa tasarısını yeniden gündeme getirdi Ekonomi Cep'te özel indirim Ekonomi IFF işçileri direnişin 59. gününde Hollanda Başkonsolosluğu önünde açıklama yaptı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi