40 bin acil tıp teknikeri atama bekliyor.

Paramedik bölümü mezunu olan 40 bin acil tıp teknikeri atama bekliyor. Son yapılan atamada üniversite mezunlarından 251, lise mezunlarından ise yalnızca bin 400 kişi atandı. Paramedik Derneği Genel Başkanı Tarık Balcı teknikerlerin virüse yakalanması nedeniyle atamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

40 bin acil tıp teknikeri atama bekliyor.

Sağlık Bakanlığı son olarak 18 bin sağlık çalışanını kadroya aldı. Ancak paramedik bölümünden mezun olan 40 bin acil tıp teknikeri içinden sadece 251 kişi atandı.

Personel Dağıtım Cetveli’ne göre lise mezunu olan bin 400 acil tıp teknikeri atandı. Cetvele göre bir ambulansta lise mezunu 2 Acil Tıp Teknikeri, 1 üniversite mezunu paramedik personeli olması gerekiyor. Bu da lise mezunlarının 6 katı atanmasına neden oluyor. Dünyadaki diğer ülkelerde bir ambulansta 2 veya 3 paramedik mezunu bulunuyor.

Ayrıca üniversite mezunu olan teknikerlerin, KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen atamaları yapılmıyor. Paramedikler lise mezunlarına değil, üniversite mezunlarına öncelik verilmesini talep ediyor.

Paramedik Derneği Genel Başkanı Tarık Balcı, kovid-19 nedeniyle bu süreçte atamanın önemli olduğunu vurguladı. Balcı, acil tıp teknikerlerinin Kovid-19 hastanelerinde görev almaya hazır olduğunu vurguladı.

Balcı, sahada çalışan paramedik personellerinin taleplerini de dile getirdi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden hizmete açıldı Sağlık Koca: Dünyada herkesin test yaptırması diye bir uygulama yok Sağlık Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık