Tevfik Fikret'in ölümünün 100. yılı

Türk Edebiyatının önemli isimlerinden şair, Tevfik Fikret ölümünün 100. yılında mezarı başında anıldı. Törende Tevhik Fikret'in şiirleri okundu.

Şair, öğretmen ve Edebiyat-ı Cedide'nin kurusucu Tevfik Fikret, ölümünün 100.yılında anıldı.

Şairin Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabrinde tören düzenlendi. Fikret'in mezarı balşında şiirleri okundu.

Tevfik Fikret özgün yazın ve anlatım biçimiyle Cumhuriyet Edebiyat'ınında kurucularından oldu.

Edebiyat-ı Cedide topluluğunun lideri olan Tevfik Fikret, devrimci ve idealist fikirleriyle de dönemin önde gelen aydınlarını etkiledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Tevfik Fikret'in düşüncelerinden etkilenerek O'nun için "O hem büyük şair, hem de büyük insandır. Ben Devrim ruhunu ondan aldım" demişti.

Törene katıların gençlerden bir isteği de vardı.

Anmanın ardından törene katılanlar Tevfik Fikret Müzesi'ni gezdi.

ulusalkanal.com.tr

Usta yazara duygulu veda Kültür Sanat Haberiniz olsun: Yeşil Yol Kültür Sanat Haberiniz olsun: Efes Antik Kent Kültür Sanat İki sanatçı, iki tutkulu yürek Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt