İZOCAM'da grev bitti

İZOCAM'da işveren ve sendika arasında anlaşma sağlandı. Kristal-İş üyesi işçilerin Kocaeli ve Mersin'deki fabrikalarda başlattığı 11 günlük grev bitti.

İZOCAM'ın Kocaeli Gebze ve Mersin Tarsus'taki fabrikalarındaki grev sona erdi.

Grevin 11'inci gününde Kristal-İş, İZOCAM işvereni ile toplu sözleşmeyi imzaladı. Anlaşmaya göre işten çıkarılan 3 işçiye kıdem ve ihbar tazminatları ve ek olarak 18 aylık ücret ödenecek.

İşçilerin bir talebi ücretlerin iyileştirilmesiydi. Bu kapsamda varılan uzlaşmaya göre 2018 yılı için 2 ikramiye 2019 yılında 4 ikramiye hakkı kazanan işçilere geçmişe dönük ise 7 bin lira ödeme yapılacak.

Sosyal haklara ise yüzde 60 oranında zam yapıldı. 2019’un şubat ayında 17, 2020’nin ocak ayında ise 25 taşeron işçi kadroya alınacak

Trakya'da emekçiler birleşti Ekonomi Uğur Civelek: Ağır sonuçları olacak Ekonomi Soma'da 6 çimento emekçisi işten çıkarıldı Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi