Türkiye'nin Antarktika'daki ilk meteoroloji istasyonu kuruldu

Türkiye'nin Antarktika'daki ilk meteoroloji istasyonu kuruldu. İstasyonda sıcaklık, nem, basınç, kar yağışı gibi parametreler ölçülecek.

3'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Türkiye'nin kıtadaki ilk otomatik meteoroloji gözlem istasyonu oluşturuldu.

Türk Bilim Kampı'nın yer aldığı Horsehoe Adası'nda kurulan istasyon için 4 gün süren zorlu bir çalışma gerçekleştirildi. Kimi zaman şiddetli rüzgarın engel olduğu çalışmalar, bilim insanlarının da desteğiyle tamamlandı.

İstasyondan iki yıl boyunca rüzgar hızı ve yönü, sıcaklık, nem, yağış, basınç, kar kalınlığı, global güneş radyasyonu ve güneşlenme süresi gibi meteorolojik veriler elde edilecek.

Bu istasyondan alınacak veriler uydu modem haberleşmesi aracılığıyla merkez sunucuya aktarılarak veri tabanına kaydedilecek.

Tüm gözlem verileri, araştırma çalışmalarında kullanılmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ilgili birimlerle paylaşılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu: Meydanı da, camiyi de biz yapacağız Gündem TGB, 100. Yıl söyleşilerini tamamladı Gündem Siirt beyaza bürüdü Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem