Eğitimdeki başarı yine tartışma konusu oldu

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Eğitimdeki başarı yine tartışma konusu oldu. Uzmanlar bu kapsamda Anadolu ve Fen Liselerindeki başarı oranının geçen seneye göre ciddi oranda düştüğüne dikkat çekiyor.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın açıklanmasıyla birlikte uzmanlar, Liselerin son 3 yıl içerisinde üniversiteye yerleştirme oranlarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Buna göre 2015 yılında yüzde 50 oranında başarı sağlayan Anadolu liseleri bu yıl yüzde 29'a kadar düştü. Düşüşün sebebi ise uzmanlara göre açık.

Uzmanlar, Fen liselerinde de son 3 yılda ciddi düşüşlerin yaşandığını belirtti.

Eğitim İş Ankara 1 Nolu Şube Sekreteri Hızır İnan mesleki ve teknik liselerin acilen ara eleman yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

Hızır İnan, İmam Hatip liselerindeki başarısızlığa da dikkat çekti, "ayrımcılığa rağmen sonuç yine hüsran" ifadelerini kullandı.

HABER : DOĞUKAN ÇOBAN

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

Öğrenciler zorlanacak! Eğitim Üniversiteye geçişte yeni sistem Eğitim TEOG kalktı! Şimdi ne olacak Eğitim Yurt sonuçları açıklandı Eğitim Türkiye ile Fransa arasında okul krizi Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde 22 madde Meclis'ten geçti Eğitim Yaz tatili başlıyor! 3 aylık tatil nasıl değerlendirilmeli? Eğitim Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki! Eğitim Ücretli öğretmenler kadro istiyor! Eğitim 19 milyon öğrenci için son hafta: Eğitim "Liyakatli atamalar yapılsın" Eğitim LGS'ye sayılı günler kaldı Eğitim