Yerel seçimin ardından flaş EYT emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Murat Şahin'in sunduğu Halkın Ekonomisi programında emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili şunları söyledi:

"Emeklilikte yaşa takılanların öncelik gündem maddesi, içinde bulundukları durum. Tercihlerini buna göre yapmaları da çok doğal. Bu kitle büyüme eğiliminde. Bunun talepleri karşılanmadığı için iktidara oy vermelerini beklemek zor. Bu oy kaymaları yaratarak iktidarı daha zayıflatabilir. Bugün programda içi doldurulmadan sosyal güvenlik sisteminde de bir reformdan bahsedildi. Bu nasıl olacak? Emeklilikte yaşa takılanlar, bu işe dahil edilecek mi? Bilmiyoruz. Sadece bir küçük cümle. Neyle beraber? Bireysel emeklilik, ikinci demeklilik diye, tamamlayıcı emeklilik tanımını kullandılar. Kıdem tazminatlarına göz koydular. Sosyal güvenlik sisteminin açıklarını azaltmak, emekli sayısını azaltma, emekli maaşı alanların satın alma gücünü indirmeye şekillenirse o zaman yaşa takılanların sayısı daha hızlı artmaya başlayabilir. O zaman da seçimler çok daha erken olabilir."

Yerel seçimler sonrası Ekonomist Uğur Civelek'ten önemli uyarı: Çok ciddi... Ekonomi Akıma kapılan emekçi yaşamını yitirdi Ekonomi Seçimden sonra dolar ne olur? Evren Devrim Zelyut: O bakan görevden alınabilir Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi