"Davutoğlu PYD'ye teşekkür etti"

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Süleyman Şah operasyonundan sonra PYD'ye teşekkür ettiğini söyledi. Önder, "Ben kafamdan uydurmuyorum" dedi o dönem Dışişleri Müsteşarı olan Feridun Sinirlioğlu'nu da şahit gösterdi.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Meclis kürüsüsünden bu iddiayı gündeme getirdi. Genel Kurulu'n 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışından sonra konuşan Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Süleyman Şah operasyonundan sonra PKK'nın Suriye kolu PYD'ye teşekkür ettiğini söyledi.

Önder, konuşmanın arşiv kayıtlarında olduğunu ifade etti.

Kendisinin Süleyman Şah operasyonu için o dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Feridun Sinirlioğlu ile birlikte çalıştığını söyleyen Önder, Sinirlioğlu'nu da şahit gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Komutan, PKK'yı bombaladı Gündem Bir kumpas daha çöktü! Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat Gündem PKK'ya bir darbe daha! 35 terörist öldürüldü Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem