Koop-İş üyesi H&M işçileri 4 Ekim’de greve çıkacak

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde talepleri reddedilen Koop-İş üyesi H&M işçileri 4 Ekim’de greve çıkacak. Asgari ücretle çalışanlar için yüzde 20, daha fazla maaş alana ise yüzde 17 zam oranı isteyen işçiler, işverenin yüzde 3'lük zam oranıyla karşılaştı. Rakamı kabul edilemez bulan sendika üyeleri, 4 Ekim'de greve çıkma kararı aldı.

H&M Mağazası'ndaki zam pazarlıklarında anlaşma sağlanamadı, işçiler grev kararı aldı. Gözler 4 Ekim'e çevrildi.

H&M mağaza ve genel müdürlük bünyesinde çalışan işçiler 2018 yılında Koop-İş Sendikası’nda örgütlendi. Alınan yetki kararının ardından Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikası ile H&M Mağazası arasında bu yıl Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Görüşmelerde Koop-İş Sendikası, asgari ücretle çalışanlar için yüzde 20, asgari ücretten fazla maaş alanlar içinse yüzde 17 zam istedi. Aynı zamanda özlük haklarla da iyileşme talep etti.

İşveren ise masaya yüzde 2'lik teklifle geldi. İşçinin bu teklifi reddetmesinin ardından H&M mağazası yetkilileri zam önerisini 1 puan artırdı.

Sonuna kadar açık tutulan müzakere kanalından bir uzlaşı çıkmadı. Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, 2 bin 200 işçiyi ilgilendiren görüşmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Ekonomist Uğur Civelek'ten işsizlik rakamları değerlendirmesi: Gerçek rakam iki katı olabilir Ekonomi Ekonomist Selçuk Geçer: Yıl sonunda 10 ile 12 bandında bir dolar göreceğiz Ekonomi Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası faiz indirimi değerlendirdi! "Bunun çok ciddi dolara etkisi olacak" Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi