İstiklal mücadelesinin 100. yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İstiklâl mücadelesinin mihenk taşı 19 Mayıs ile ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Erdoğan, 19 Mayıs'ın yurt genelinde kutlanması için bir genelge yayımladı. Genelge gençlik, spor ve kültür etkinlikleri düzenlenmesini içeriyor.

19 Mayıs 2019, İstiklâl mücadelesinin 100. yıl dönümü. Bu kapsamda yurt genelinde kutlamalar düzenlenmesi için genelge yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan genelge Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelge başta Samsun olmak üzere tüm yurtta gençlik, spor ve kültür etkinlikleri düzenlenmesini içeriyor.

Etkinlikler; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başakanlığı koordinasyonunda yürütülecek.

Ayrıca, belirlenen 100. yıl logosu yıl boyunca tüm ilgili kamu kurum yazışmalarında kullanılacak.

Öte yandan; İstanbul, Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara'da yapılacak etkinlikler için ilgili bakanlıklardan bütçe talep edilebilecek. Koordinatör kurumlarca uygun görülen sponsorluk, hizmet alımı anlaşmaları yapılabilecek.

CKD'den İKÖ kanun teklifine tepki Gündem İmamoğlu: Metro birincil ve asli önceliğimiz olacak Gündem Belediye ve sendika arasında anlaşma sağlanamadı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem