Taklit ve tağşiş yapanlar ifşa edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapan işletmeleri ifşa etti. Toplam 45 firmaya ait 55 parti ürün kamuoyuyla paylaşıldı. Böylece, 2012'den bu yana bin 509 firmaya ait 3 bin 356 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

Vatandaşların sağlığı ile oynayan firmalar ifşa edildi. Ürünler tek tek açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit veya tağşiş yapanlar için harekete geçti. Taklit ve tağşişi kesinleşen 45 firmaya ait 55 parti ürünü kamuoyuna açıklandı. Firmaların ürettiği kalemler arasında et ve et ürünleri, enerji içecekleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ ve baharatlar yer aldı.

Duyuru Bakanlığın internet sitesinde yer aldı. Açıklamada, üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen toplam 45 firmaya ait 55 parti ürünün listesi, duyuruda yer aldı. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun gerçekleştirildiği 2012'den bu yana bin 509 firmaya ait 3 bin 356 parti ürün, tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.

Listede, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk nedeni ve parti numaraları sıralandı.

Vatandaşlar ürünlerin ve firmaların detaylı bilgilerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinden ulaşabiliyor.

Konya'da Ümmü Teyze'ye amigurumi sürprizi Gündem Van'da çocuklara televizyon sürprizi Gündem MSB mekanik solunum cihazı üretti Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem