'Tarım Şurası kararları uygulansın'

Tarımın başkenti Antalya, tarım ve üretim sorunlarında çözüm için adım ve destek bekliyor. Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile Tarım-Orman Şurası'nı ve TK Sera A.Ş.'yi konuştuk. Alp, dünyanın bir çok ülkesine ürünlerini ihraç eden Antalyalı üreticinin 82 milyonu doyurmayı sürdüreceğini belirtti.

Tarım üretiminin öncü merkezi Antalya'da, Tarım Orman Şurası'nın ardından beklenti yükseldi. Şura kararları oldukça önemsendi. O kararların artık bildirge maddesi olmaktan çıkıp, hayata geçirilmesi istendi.

Tarım sektörünün sorunlarına 60 madde ile çözüm getirmeyi hedefleyen Şura kararlarını Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile konuştuk.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan TK Sera A.Ş. ile ilgili görüşlerini de sorduk.

6 yıl önceki bir toplantıda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün 'aile işletmeciliğine dönülmeli' tespitini hatırlatan Alp, aksi halde ülkemizde devasa bir istihdam sorunu yaşanacağına dikkat çekti.

Alp, ürettiklerini dünyanın dört bir yanına ulaştıran Antalyalı üreticinin, yüzde 75'lik aile işletmeciliğiyle 82 milyonu doyurmayı sürdüreceğini belirtti; devlete seslendi.

Erciyes'te yarıyıl tatili yoğunluğu Gündem Erdoğan, 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu Gündem Grupların gündemi Libya! Erdoğan'a MHP'den destek CHP ve İyi Parti'den tepki geldi Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem