Pazardaki bu uygulamadan esnafın da vatandaşın da haberi yok

Yeni yılla birlikte, pazar tezgahlarında yeni uygulama başladı. Bu uygulamaya göre tezgahtaki ürünlerde barkod numarası bulunacak. Bu barkod sayesinde vatandaş ürünün hasat tarihinden, üreticisine kadar bütün ayrıntıları öğrenebilecek.

2016'yla birlikte pazarda yeni dönem başladı. Yeni yılla birlikte pazarlardaki yeni düzenlemeler resmileşti. Sebze ve meyvelere barkod sistemi getirildi. Vatandaş, ürünlerin barkod numarasıyla hangi tarladan geldiğini, üreticisinin ismini ve hasat tarihini öğrenebilecek.

Yeni uygulama 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi. Ancak bu uygulamadan ne esnafın ne de vatandaşın haberi yok.

Barkod uygulamasının yanı sıra şikayet hattı da devreye girdi. Buna göre vatandaşlar İstanbul Sanatkarlar ve Esnaflar Odası arayarak pazarlarda yaşanan olumsuzlukları şikayet edebilecek.

HABER: BARIŞ URAL

KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

Pazara zam düştü Ekonomi Tek başına hakkını arıyor Ekonomi Binlerce vatandaşa "kaçak geçiş" şoku Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi