Özdebir: Uygulanmadıkça yeni Brunson’lar ortaya çıkar

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "üretim ekonomisi" çağrısı yaptı. Mevcut politikaların krizi aşamayacağını belirten Özdebir, "Üretim ekonomisine dönülmediği sürece yeni Brunson krizleriyle karşı karşıya kalırız." ifadesini kullandı.

Enflasyon, cari açık, kurdaki dalgalanma... Ekonomi çıkmazına çözüm için Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'den önemli bir çıkış geldi.

Özdebir, ASO ekim ayı meclis toplantısında konuştu. ÜFE ve TÜFE'deki artışın yükünü taşıyan sanayicinin durumu tartışıldı.

Yüksek enflasyonun gelir dağılımında önemli hasara yol açağını söyleyen Özdebir, ticaret ve kur savaşlarında artık ülkelerin en büyük silahının üretim olduğunu vurguladı.

"Cumhuriyetin bekası için üretmeye devam edeceğiz" dedi ASO Başkanı, ekonomi politikalarının üretim ve sanayi odaklı olması gerektiğini belirtti.

ulusal.com.tr

Albayrak: Mobilya'da KDV inecek, beyaz eşya ÖTV'si sıfırlanacak Ekonomi Güven endeksi geriledi Ekonomi "Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi