Kırtasiye alışverişine dikkat!

Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrencileri bekleyen bir tehlike var: İnsan ve çevre sağlığına zararlı kırtasiye ürünleri... Yeni eğitim yılı öncesi kırtasiye denetimleri sürüyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kaldı. Kırtasiye ve okul alışverişlerinde artış var. Ancak bazı kırtasiye ürünleri öğrenciler için tehlike saçıyor. Bu nedenle kırtasiye denetimleri sürüyor.

Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun, velilerin kırtasiye ürünü alırken dikkat etmesi gerekenleri sıraladı.

Veliler, şüphelendikleri ürünlerin analizini de yaptırabiliyor.

"Güvensiz ürüne sıfır tolerans" sloganıyla devam eden denetimlerde, tespit edilen riskli ürünlere cezai işlem yapılıyor. Güvensiz üründe idari para cezası 5 bin 664 liradan başlıyor, 70 bin 816 liraya kadar çıkabiliyor.

Cezalar yalnızca güvensiz ürünlerle sınırlı değil. Ürünü aldığı yeri ibraz edemeyen kırtasiyeciler de idari para cezası ödemek zorunda kalıyor.

ulusal.com.tr

Karadut pekmezinin faydası say say bitmiyor Sağlık Türkiye şeker riski altında Sağlık Sağlıkta dönüşüm bitmiştir, hükümet sorunların farkında Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık