Akar: Macron problemlerin üzerine benzin döküyor

Türkiye, Mavi Vatan'daki Atlantik cephesi tehditlerine karşı geri adım atmıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a “Problemlerin üzerine benzin döküyor” sözleriyle tepki gösterdi. Avrupa Birliği'ne de mesaj gönderen Akar, AB'nin Doğu Akdeniz’de kural koyma ve sınırları belirleme gibi bir yetkisinin olmadığını vurguladı.

Ankara-Atina arasındaki gerginliği kışkırtan aktörlere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan sert tepki geldi. Fransa ve Avrupa Birliği’nin bölgede amacına dikkat çeken Akar, Türkiye’nin kararlılığını vurguladı.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında karşılıklı hamleler devam ediyor. Türkiye Yunanistan ile yaşanan gerginliğe “diyalog” çözümünü sunsa da ABD, AB ve Fransa adım ve açıklamalarıyla bu krizi kışkırtmak için rol üstlenmiş durumda.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, provokat if eylem ve söylemlerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u eleştirdi.

İngiliz Channel 4 televizyonuna konuşan Bakan Akar'ın hedefinde Mavi Vatan’da haklarını koruyan Türkiye’nin karşısında konumlanan Avrupa Birliği de vardı.

Hulusi Akar, iki ülke arasında gerginliğin azaltılması için askeri heyetlerin NATO’da yaptığı görüşmelere ilişkin de konuştu.

Yunanistan'ın isteksiz ve birtakım ön koşullarla bu konuları yavaşlattığını belirten Akar, diyaloga açık olan Türkiye’nin haklarından taviz vermeyeceğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Uşak ve Denizli açıklaması Gündem Çavuşoğlu'ndan net mesajlar: Federasyon için müzakere etmeyeceğiz" Gündem Türkiye'de sigortanın önemi Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem