Uzmanlar Sepsis’e karşı vatandaşları uyardı

Bugün Dünya Sepsis günü. Hekimlerin "kan zehirlenmesi" olarak tanımladığı sepsis hastalığı ne yazık ki kamuoyunda pek bilinmiyor. Uzmanlar ise uyarıyor: Hastalıkla mücadelede hijyen belirleyici!

Uzmanlar Sepsis’e karşı vatandaşları uyardı.

Hayati risk taşıyan sepsise karşı farkındalık yaratmak amacı ile her yılın 13 Eylül’ü Dünya Sepsis Günü olarak ilan anılıyor.

Türk Dahili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği, Dünya Sepsis Günün’de kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir sempozyum düzenledi.

Sempozyum sonrası Ulusal Kanal’a konuşan Dernek Başkanı Profesör Doktor Bilgin Cömert, hastalığın kamuoyunda bilinmediğine dikkat çekti.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Bilgin Cömert, gelişi güzel antibiyotik kullanan vatandaşları uyardı.

Cömert, yoğun bakım ünitelerinde ölümlerin en önemli sebebi olan sepsise karşı tedavi yöntemlerini sıraladı.

HABER: TANSEV KARA

Döviz kuru ilaç sektörünü de vurdu Sağlık THD'den şarbonlu ete karşı uyarılar Sağlık Bugün 20 Mart Dünya Ağız ve Diş sağlığı günü Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık