"1 Başka Tiyatro" lösemili çocuklar için sahne alacak

Tiyatro, gönüller arasında bağ kurar. Genco Erkal'ın da dediği gibi, araya mekaniğin girmediği insandan insana iletişimdir. Bursa'da bir grup iş insanının kurduğu, "1 Başka Tiyatro" isimli topluluk, oyunlarını sosyal sorumluluk projeleri için sahneliyor. Tiyatro ile kimi zaman lösemili bir çocuğun, kimi zaman dar gelirli bir öğrencinin kalbine dokunuyorlar.

Farklı mesleklerde çalışırken bir araya geldiler, tiyatro grubu kurdular. Adına da "1 Başka Tiyatro" dediler. Bursa'da iki yıldır, sosyal sorumluluk projelerinde sahne alıyorlar.

Sahneledikleri oyunlarla lösemili bir çocuğun hayatına dokunuyor, öğrenci burslarına katkıda bulunuyor, köy okullarının yenilenmesine yardımcı oluyorlar.

"1 Başka Tiyatro" grubu, bu sezon 16 kez sahneye çıkacak… İlk oyunu, 18 Şubat'ta Nazım Hikmet Kültürevi'nde sahneleyecekler. Yönetmenliğini Serkan Çetinkaya'nın yaptığı "İstanbul'un Efendisi" adlı oyunun tüm gelirini ise Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği'ne bağışlayacaklar.

"1 Başka Tiyatro" grubu, sezon boyunca Türk Anneler Derneği, Darüşşafaka, Türk Eğitim Vakfı, Spastik Engelliler Derneği için de sahneye çıkacak.

Bu hafta vizyona giren filmler Kültür Sanat Engelli vatandaşların emeğiyle el sanatları ve resim sergisi açıldı Kültür Sanat Mor ve Ötesi İzmir’de sahne aldı Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt Aşık Veysel vefatının 50. yılında anıldı Yaşam