Tüketilen gıdanın DNA'ya "net" etkileri tespit edildi

Tüketilen gıdanın DNA'ya "net" etkileri tespit edildi. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesinde, 2 yıldır 12 emziren anne ile yürütülen araştırma sonucunda dikkat çekici bulgulara ulaşıldı. Besin kaynaklı "mikroRNA"ların insan DNA'sına etki ettiği, gıdalardaki miRNA'nın bazı hastalıklarla ilişkilendirilebileceği belirlendi.

Türk bilim insanları heyecan uyandıran sonuçlara ulaştı. Tüketilen gıdaların, insan DNA’sına etki ettiği tespit edildi.

Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde 2 yıldır bir çalışma yürütülüyor. Emziren 12 anne ile yürütülen araştırmada, tüketilen gıdaların biyokimyasal farklılıkları gözlenmeye çalışıldı.

Bitki ve hayvan hücrelerindeki miRNA'ların metabolizma üzerine etkileri araştırıldı. Bilim insanlarının bu araştırmadan önceki bilgisi ise;

Araştırmada, bitkisel kaynaklı miRNA'ların insan hücresine intikalinden sonra DNA'nın fonksiyonuna ve karakterine etki ettiği ortaya konuldu.

DNA karakterini etkilediği tespit edilen bitkisel ve hayvansal gıdaların bazı hastalıklarla ilişkilendirilebileceği de belirlendi.

Meram Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, araştırma ile ilgili bilgi verdi.

Uzmanlar Sepsis’e karşı vatandaşları uyardı Sağlık Döviz kuru ilaç sektörünü de vurdu Sağlık THD'den şarbonlu ete karşı uyarılar Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık