Türkiye-Suriye sınır hattında kuş uçurtulmayacak

Ulusal Kanal, Suriye sınırında...

Suriye hudut hattı

nda alınan önlemler ve sınır fiziki güvenlik sistemleri sayesinde yasa dışı sınır geçişlerinde ve kaçakçılığın önlenmesinde büyük başarı sağlandı.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca, Gaziantep ve Kilis'teki hudut birliklerine basın turu düzenlendi, sınır hattında alınan tedbirler paylaşıldı. Tura, aralarında yabancıların da bulunduğu 32 basın kuruluşundan 59 gazeteci katıldı.

Basın turu kapsamında ilk olarak 1. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Kilis'teki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı ziyaret edildi. Burada 1. Hudut Alay Komutanı Albay Alparslan Kılınç, komutanlığının sorumluluk alanındaki sınır olayları ve alınan tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, Suriye siyasi sınır hattının üzerine modüler duvar inşasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Duvar inşaatının hemen arkasında mayınlı alanın ardından bazı bölgelerde hendekler ve güçlendirilmiş kafes tel engeller bulunuyor. Tel engellerin bittiği alanda ise hudut birliklerinin devriye yolları, bu yolların arkasında ise birinci ve ikinci derece askeri yasak bölgeler buluyor.

Ayrıca güvenlik gerekçesiyle ilan edilen geçici askeri güvenlik bölgeleri de, gerek yasa dışı geçişlerin gerekse kaçakçılığın engellenmesinde büyük rol üstleniyor.

Adıyaman - Deprem anı güvenlik kamerasında Gündem Adıyaman'da deprem Gündem “Yaz gelmeden doğalgaz anlaşması tamamlanır” Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem