Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan Devlet Bahçeli açıklaması

Meclis Başkanı İsmail Kahraman da Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili konuştu. Kahraman, Bahçeli'nin son beyanın güzel olduğunu söyledi. MHP liderinin açıklamaları için "halk hangisini istiyor, bu bir sorulsun diyor" ifadesini kullandı.

Kahraman şunları söyledi:

62 anayasayı inceledim. Bir komisyon halinde çalıştık. 4 ay sürdü. Yarı başkanlık mı başkanlık mı parlamenter sistem mi diye inceleme yaptık. İstikrar ve gelişme için başkanlık sisteminin daha uygun olduğu kanaatine varmıştık. Yaptığım incelemeyle gelişmekte olan ülke olsun, gelişmiş ülke olsun bir başkanlık sisteminin daha uygun olacağına inanıyorum. Başkanlık sistemi istikrarlı bir sistem demektir. Bir de demokrasinin temelidir kuvvetler ayrılığı. Sayın Devlet Bahçeli'nin son beyanı güzel. Öyle ya halk hangisini istiyor. Bu bir sorulsun diyor. Güzel. Yine Başbakan da isterse yüzde 67 ile geçsin meclisten o zaman referanduma getirmek kalkıyor ortadan yine halka gideceğiz diyor. Halkın benimsediği şekilde olmalı. Aklı selim ile bakıldığında hakikaten güzel bir sistem olduğu görülür.

ulusalkanal.com.tr

Seren Fosforoğlu, ünlü oyuncu Akasya Asıltürkmen'i ziyaret etti Gündem Palamut festivali Gündem Özel istihdam değil kölelik Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem