Üretim krizi ithalatı düşürdü

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Bakanlığın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuştu. Hükümetin ekonomi çıkmazı bir kez daha dış ticaret verilerine yansıdı. Kronik sorunların başında üretimin ithalata bağımlı olması var. Türk şirketleri de Türk lirasının değer kaybetmesiyle ihracata yöneldi.

Şubat ayı dış ticaret rakamları açıklandı.

Türkiye'nin ihracatı arttı, ithalatı azaldı. Ekonomideki üretim krizi dış ticaret verilerine de yansıdı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Bakanlığın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlendiği basın toplantısında konuştu. Verileri de burada açıkladı.

İthalata bağlı olan üretim yüksek kur sebebiyle düştü. Hal böyle olunca ithalat yani dışalım azaldı. İhraç malları da ucuzlayınca ihracat yani dışsatım arttı.

Ekonomistler uyarıyor... Ekonomistler bu gelişmenin yüksek kur değerlerinden kaynaklandığını ifade ediyor.

Şubat ayında İstanbul'da perakende fiyatlar yüzde 0,98 arttı Ekonomi Maden işçileri Ata'nın huzurunda Ekonomi Ege İhracatçıları Birliği 2019 yılını Çin yılı ilan etti Ekonomi Kirada yüzde 25 sınırı kalktı! Ekonomi Vergide adaletsizlik artıyor! Ekonomi Borsada kazançtan vergi alınmayacak! Ekonomi TÖDEB 20 üyesiyle Amsterdam'da Money 20/20 Europe fuarına katıldı Ekonomi Ekonomik kriz dar gelirliyi vurdu! Ekonomi "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Ekonomi yönetimine Batı'dan alkış! Ekonomi Memurlardan dikkat çeken anket! Ekonomi