Avrupa’da Kovid-19 bilançosu

İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27 bin 682'ye yükseldi. Fransa'da ölü sayısı 24 bini aştı. Avrupa’da koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken bir hastalık daha ortaya çıktı. Yeni çocuk hastalığı Fransa’da da görüldü.

İtalya’da yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 323 arttı. Sayı 27 bin 682'ye yükseldi.

Ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 548 azalarak, 104 bin 657'ye geriledi. Bugüne kadar Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı ise 203 bin 591 oldu. İyileşenlerin sayısının 2 bin 311’lik artışla 71 bin 252’ye çıktı.

Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüş son verilere de yansıdı. Bir gün önce bin 863 olan sayı bin 795’e geriledi.

İtalya’da bugüne kadar 1 milyon 910 bin 761 test yapıldı.

Çok sayıda ölümün görüldüğü yaşlı bakımevlerine yönelik soruşturmalar da sürüyor. İlgili birimler 600 kadar merkezde kontroller yaptı. Bu kontroller sonucunda her 4 yaşlı bakımevinden 1’inde ciddi usulsüzlükler tespit edildi.

Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 24 bini aştığı İspanya’dan ise bu görüntüler kameralara yansıdı.

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve ülkenin önemli turizm noktalarından biri olan Toledo şehri sessizliğe büründü. Yılda yaklaşık 3 buçuk milyon turisti ağırlayan sokaklarda kimse bulunmuyor.

Avrupa’da en çok ölüm yaşanan ülkelerden Fransa’da koronavirüs salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 87'ye tırmandı. Salgın nedeniyle son 24 saatte hastane ve bakımevlerinde 427 kişi hayatını kaybetti.

Virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 626 artışla 198 bin 215'e ulaştı. Kovid-19 nedeniyle 4 bin 207'si yoğun bakımda olmak üzere 26 bin 834 kişi hastanelerde tedavi görüyor. İyileşen kişi sayısı da 48 bin 228 oldu.

Koronavirüs ile mücadele eden Avrupa’da yeni bir hastalık daha baş gösterdi. Yeni çocuk hastalığı Fransa’da da görüldü.

İngiltere ve İtalya’nın ardından Fransa’da, çocuklarda yeni tür ateşli enflamasyon görülmesi kaygı yarattı. Hastalığın kesin olmamakla birlikte yeni tip koronavirüsle bağlantısı bulunabileceği belirtiliyor.

Batı sınırı Aselsan'ın "ateş"ine emanet Gündem Aileler ve çocuklar bu dönemde hangi tedbirleri almalı? Gündem Normalleşme için yapılan hazırlıklarda sona gelindi Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem