Merkez Bankası eylül ayı beklenti anketini açıkladı

Merkez Bankası eylül ayı beklenti anketini açıkladı. Yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi. 2019 sonunda dolar tahmini 5,99 oldu.

Enflasyon beklentisi geriledi. Doların 2019 yılını 5,99'la kapatacağı düşünülüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "2019 yılı Eylül ayı Beklenti Anketi"ni yayımladı. Anket; reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 62 katılımcıyla yapıldı.

Bir önceki anket döneminde yüzde 1,46 olan eylül ayı TÜFE beklentisi, bu anket döneminde yüzde 1,49'a yükseldi. Ekim ayı TÜFE beklentisi ise değişmedi; 1,93 olacağı tahmin edildi.

Cari yıl sonu TÜFE beklentisi önceki anket döneminde yüzde 14,42'ydi. Eylülde yüzde 13,96'ya düştü. 12 ay sonrası TÜFE yani enflasyon beklentisi, yüzde 12,21'e indi.

Bir önceki anket döneminde 6,7 milyar dolar olan yıl sonu cari açık beklentisi ise 5,9 milyar dolara geriledi.

Katılımcıların yıl sonu kur tahminleri de yukarı yönde değişti. Merkez Bankası'nın anketine göre, doların yıl sonunda 5,99'a çıkacağı düşünülüyor.

Otomotiv sektöründe ihracat verileri açıklandı Ekonomi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Türkiye'ye yatırım yapmakta geç kaldıklarını görüyorum Ekonomi Elektrik ve doğalgaza peş peşe yapılan zamlar vatandaşları mağdur etti Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi