Otomotiv sektöründe ihracat verileri açıklandı

Otomotiv sektöründe ihracat verileri açıklandı. Sektörde ağustos ayında ihracat 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Otomotiv sektöründe ihracat rakamlarında artış var. Verileri Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği açıkladı.

Sektörde Ağustos ayında ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artış gösterdi; 1,7 milyar dolar oldu. Ocak-ağustos dönemi ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalışla 20 milyar dolara indi.

Tedarik endüstrisinde ihracat yapılan önemli pazarlarda rakamlarda düşüş var. Almanya İtalya'ya ve Cezayir pazarın küçüldüğü ülkelerden. Buna karşılık ABD'ye yüzde 10, Rusya’ya yüzde 39, İspanya’ya yüzde 19 ve Slovenya’ya yüzde 78 ihracat artışı yaşandı.

Daha önce de Ağustos ayı ihracat rakamları açıklanmış; 1,69 artışla 13 milyar 150 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Otomotiv sektörü, ihracatta yine ilk sırada yer aldı. Sektörün ihracatta aldığı pay yüzde 13 oldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Türkiye'ye yatırım yapmakta geç kaldıklarını görüyorum Ekonomi Elektrik ve doğalgaza peş peşe yapılan zamlar vatandaşları mağdur etti Ekonomi Vatandaşlardan zamlara tepki Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi Limonda kriz "geliyorum" dedi! Ekonomi Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı! Ekonomi