Müze titizlikle dezenfekte ediliyor

Kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte müzeler de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda dünyanın en önemli arkeoloji müzeleri arasında yer alan Antalya Müzesi'nde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Birbirinden kıymetli tarihi eserlerin bulunduğu salonlar titizlikle dezenfekte ediliyor.

Heykeller, lahitler, yazıtlar titizlikle dezenfekte ediliyor. Kontrollü sosyal hayatta müzeler kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük heykel koleksiyonuna sahip Antalya Müzesi, en önemli arkeoloji müzeleri arasında yer alıyor. Birbirinden kıymetli eserlerle ziyaretçilerini tarihin derinliklerine özel bir yolculuğa çıkarıyor. Yeniden misafirlerini ağırlamak için de müzede hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Bu kapsamda bir dizi tedbir alındı. Müzeye maskesiz girilemeyecek. Sosyal mesafeye girişten ziyaretin sonuna kadar dikkat edilecek.

Belediye ekipleri 500 bin yıllık buluntuların ve 2 bin yıllık heykellerin yer aldığı alanda dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle yaptı. Müze temizlik ekibi de fırçalar ve özel bezler yardımıyla heykellerin tozunu aldı.

Müzeyi, yılda 200 bin kadar yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Kaçak yollarla yurt dışına çıkarıldıktan sonra tekrar yurda getirilen eserler büyük ilgi görüyor. Özellikle 1960'lı yıllarda Perge bölgesinden götürülen ve 2017'de yurda getirilen Herakles Lahdi, yabancı turistlerin en çok soru sorduğu eserler arasında bulunuyor.

Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, yoğun ziyaretçi alma kapasitesine sahip olmasına rağmen içeri aynı anda sadece 100 kişiyi alabileceklerini söyledi.

Bakan Kurum konut inşaatı süren bölgede inceleme yaptı Gündem Selçuk: Yabancı dil ile ilgili çalışmalar yer alacak Gündem Koca: Hocamızın hayatı bizlere ders olacak, unutmayacağız Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem