Müze titizlikle dezenfekte ediliyor
Kontrollü sosyal hayata geçişle birlikte müzeler de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda dünyanın en önemli arkeoloji müzeleri arasında yer alan Antalya Müzesi'nde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Birbirinden kıymetli tarihi eserlerin bulunduğu salonlar titizlikle dezenfekte ediliyor.
Heykeller, lahitler, yazıtlar titizlikle dezenfekte ediliyor. Kontrollü sosyal hayatta müzeler kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Dünyanın en büyük heykel koleksiyonuna sahip Antalya Müzesi, en önemli arkeoloji müzeleri arasında yer alıyor. Birbirinden kıymetli eserlerle ziyaretçilerini tarihin derinliklerine özel bir yolculuğa çıkarıyor. Yeniden misafirlerini ağırlamak için de müzede hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Bu kapsamda bir dizi tedbir alındı. Müzeye maskesiz girilemeyecek. Sosyal mesafeye girişten ziyaretin sonuna kadar dikkat edilecek.
Belediye ekipleri 500 bin yıllık buluntuların ve 2 bin yıllık heykellerin yer aldığı alanda dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle yaptı. Müze temizlik ekibi de fırçalar ve özel bezler yardımıyla heykellerin tozunu aldı.
Müzeyi, yılda 200 bin kadar yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Kaçak yollarla yurt dışına çıkarıldıktan sonra tekrar yurda getirilen eserler büyük ilgi görüyor. Özellikle 1960'lı yıllarda Perge bölgesinden götürülen ve 2017'de yurda getirilen Herakles Lahdi, yabancı turistlerin en çok soru sorduğu eserler arasında bulunuyor.
Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, yoğun ziyaretçi alma kapasitesine sahip olmasına rağmen içeri aynı anda sadece 100 kişiyi alabileceklerini söyledi.