Uluğbey'de yurttaşlar, Mermer Ocağına karşı mücadele başlattı

Isparta Uluğbey'de yurttaşlar, köylerinin yakınında ruhsat verilen Mermer Ocağına karşı mücadele başlattı. Yerleşim yerlerine 900 metre mesafede açılması planlanan ocak, bölgenin benzersiz üzüm bağlarını, meyve bahçelerini ve inanç merkezini tehdit ediyor. Köylüler, ocağı yaptırmamakta kararlı.

Isparta’nın Senirkent ilçesine bağlı Uluğbey köyünde, 100 hektarlık orman ve tarım arazisine mermer ocağı ruhsatı verildi. Köy yerleşimine 900 metre mesafede açılması planlanan mermer ocağı bölgenin can damarı tarım ve hayvancılığa zarar verecek. Uluğbeyli yurttaşlar mücadele için kenetlendi.

Düzenlenen rapordaki bilgiler tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi; yılda 1 milyon 850 bin metreküp moloz, 2 milyon metreküp atık...

Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan köylüler mücadelede kararlı...

Mermer ocağının yapılacağı Uluğbey aynı zamanda, Anadolu Aydınlanmasının 16-17'inci yüzyıllar arasındaki öncülerinden Seyyit Veli Baba Sultan ve Battal Gazi'nin türbelerine de ev sahipliği yapıyor.

A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz açılması planlanan mermer ocağının yalnız köye değil tüm çevre ovalara da zarar vereceğini belirtti.

Uluğbeyliler mücadeleye ilk olarak itiraz dilekçeleri yazmakla başladı.

HABER-KAMERA: DEVRİM AŞKIN KARASOY

Avrupa'da en çok telefon ile konuşan ülke Türkiye oldu Gündem Turnalar takip altına alınıyor Gündem Doğu Perinçek: Türkiye bu çetin dönemden AKP ile çıkamaz Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem