Uğur Soğutma'da işten çıkarılan sendikalıların sayısı 109'a ulaştı

Kayyuma devredilen Uğur Soğutma ve Uğur Mondial fabrikalarında işten çıkarılan sendikalıların sayısı 109'a ulaştı. İşe iade davası açan işçilerin mahkeme öncesi endişeli bekleyişi sürüyor. Türk Metal Sendikası Nazilli Temsilcisi Mesut Dinç, fabrika yönetimi ile Aydınlı siyasetçilere sorunları birlikte çözme çağrısı yaptı.

Aydınlı siyasetçiler, Nazilli'de işten atılan Uğur Soğutma işçilerini adeta unuttu. Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kayyuma devredilen Uğur Soğutma ve Uğur Mondial fabrikalarından atılan sendikalı işçilerin sayısı 109'a ulaştı. İşçilerin sendikal mücadelesi ve mahkeme öncesi tedirgin bekleyişi sürüyor. Türk Metal Sendikası Nazilli Temsilcisi Mesut Dinç, işsiz kalan Uğur işçilerinin 24 Haziran seçimlerinden sonra adeta unutulduğunu söyledi.

Dinç, fabrika yönetimine de seslendi, yetkilendirme itirazını geri çekme çağrısını yaptı.

"İşçinin kazanması, Nazilli esnafının, ekonomisinin kazanmasıdır" dedi, Türk Metal temsilcisi.

Şirket yönetimine ve konunun tüm taraflarına sorunu birlikte çözme çağrısı yaptı.

Şu an için Uğur Soğutma ve Uğur Mondial hakkında 89 işe iade davası var. Ayrıca işten atılan 6 aylık sözleşmeli 20 işçi ile birlikte bu rakam 109 kişiye ulaşmış durumda.

HABER-KAMERA: GÜÇLÜ ÇEZİK

Enflasyon rakamları açıklandı: Ev eşyaları cep yaktı Ekonomi Kurt Global'de çalışan 90 işçi, işten çıkartıldı Ekonomi Ekonomik krize ilk inşaat sektörü girdi Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi