Alman Dışişleri Bakanından turizm açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile video konferans yöntemiyle görüşme yaptı. O görüşmenin ardından, “Türkiye, yakında Alman ve Avrupalı turistler için yeniden tatil destinasyonu olabilir” dedi.

Almanya, Türkiye'nin Avrupalı turistler için yakın zamanda turizm destinasyonu olmasını umuyor.

Açıklama Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas(Hayko Maas)'dan geldi. Maas, İngiliz ve Fransız mevkidaşları ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile video konferans yöntemi ile görüştü. O görüşmenin ardından yazılı açıklama yaptı.

Maas, "Umarız, Türkiye yakında Alman ve Avrupalı turistler için bir destinasyon haline gelebilir.'' ifadesini kullandı. Sağlık kriterlerine göre değerlendirmede bulunacaklarını belirtti. Bu konuda Türkiye ile temas halinde olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Almanların en çok tatil yaptığı ülkelerin bakanlarıyla görüşmelerini sürdüren Maas, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'la bir telefon görüşmesi yapacak. Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild,Türkiye ile Almanya arasında seyahatler için bir ikili anlaşmanın gündeme geleceğini bildirdi.

Bild haberinde, Türkiye’nin turizm sezonu için otellere verilecek koronavirüs sertifikasıyla ilgili belirlediği 244 kritere dikkati çekti. Turistlerin Türkiye’ye girişinden çıkışına kadar uygulanacak sağlık protokolü haberde geniş yer buldu.

Almanya Dışişleri Bakanı, dünya çapında yaptıkları seyahat uyarısını 15 Haziran'dan sonra kaldıracaklarını açıklamıştı. Uyarı yerine seyahat bilgilendirmesi yapacaklarını belirten Maas, "Vatandaşlarımızın hangi ülkeye gidilebileceği, tatilin nerede mümkün olduğu ve ilgili ülkelerde hangi kuralların geçerli olduğu konusunda bilgilendirme yapacağız." ifadesini kullanmıştı.

Bakan Varank'tan bez maske açıklaması Gündem 19 Mayıs Gençlik Kupası Okçuluk Yarışması düzenlendi Gündem Kato'daki askerlerden 19 Mayıs mesajı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem