"Gurbetteki Mücahidler" Konferansı İran'da toplandı

Gurbetteki Mücahidler Uluslararası Konferansı, İran’ın Damğan kentinde düzenlendi. Bu yıl 7’incisi yapılan konferans, “Direniş Cephesi ve Dünya Hakimiyet Sisteminin Söylem Çatışması” sloganıyla toplandı. Emperyalizm ve siyonizme karşı mücadelenin ele alındığı konferansta, direniş cephesinin başarılarına dikkat çekildi.

Geçen yıl 6’ıncısı İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Gurbetteki Mücahidler Uluslararası Konferansı’nın bu yıl 7'İncisi Damğan kentinde yapıldı.

Konferans, 2021 yılında “Direnişin ABD’nin gerileme ve bölgeden kovulması üzerindeki etkisi” başlığıyla yapıldı. 2022 yılında ise konferansın ana konusu “Direniş Cephesi ve Dünya Hakimiyet Sisteminin Söylem Çatışması” oldu.

36 ülkeden 240’ın üzerinde yabancı konuğun katıldığı konferansta, emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele ile direnişin önemi vurgulandı.

Etkinlik sonrası İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hameney’in Özel Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahi Safevi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hamas'ın Tahran Temsilcisi Halit Kaddumi ve Filistin İslami Cihat Hareketi'nin Tahran’daki temsilcisi Nasır Ebu Şerif de Ulusa Kanal’a özel açıklamalar yaptı. İsrail’e karşı mücadelede en ön safta yer alan örgütlerin temsilcileri, zafer mesajı verdi.

Aliyev'e Vucic'ten doğal gaz hattı açılışında övgü dolu sözler Dünya Putin: "Batı hegemonyasının çöküşü artık durdurulamaz" Dünya Çeçen lider Kadirov Ukrayna'ya gönderilen yeni birliklerin videosunu paylaştı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya ABD, Venezuela'da düğmeye bastı Dünya Avrupa bürokratlar Orban'dan rahatsız Dünya