Sağlıkta kamuya dönüş ne kadar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta kamuya dönüş için yapılan başvuruların 7 bini geçtiğini açıkladı. Koca, bu rakamların önümüzdeki dönemde daha da artacağına dikkat çekti. Bakan, Ankara'daki Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı yönündeki iddiaları ise yalandı.

Sağlıkta kamucu adımları değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar geldi.

 "BAŞVURULAR 7 BİNİ AŞTI"

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Bakanlar Kurulu'nun ardından arasında Ulusal Kanal'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Koca, sağlıkta kamuya dönüş için hekimlerin başvuru sayısını açıkladı

- Kamu hastanelerine dönmek isteyen hekimlerin başvuru sayısı 7 bini geçti. Atama kadrolarına başvuru süresi 29 Eylül Perşembe günü sona eriyor. Talebin yoğunlaşarak artacağını düşünüyoruz.

"ONKOLOJİ HASTANESİ KAPANMAYACAK"

28 Eylül'de Etlik Şehir Hastanesi'nin açılmasının ardından Ankara'daki Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi Bakan.

-Ankara’mız ikinci büyük hastane kompleksine kavuşuyor. Mevcut hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecek. Onkoloji Hastanesi kapanmayacak. Bazıları ısrarla kapatacağımızı söylese de biz kapatmayacağız. Kapasite değişiklikleri olabilir, yenilenme çalışmaları olabilir ama hastanelerimiz hasta kabulüne devam edecekler. Mevcut hastanelerimizin hiç biri sağlık hizmeti dışında asla kullanılmayacak.

Bakan, salgınla mücadeleye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Kış aylarının gelmesi ile günlük vaka sayılarında artış olabileceğini belirten Koca, aşıya dikkat çekti.

Sağlık Bakanı, "İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli" dedi.

Ankara'da şehir hastanesi hizmete açılacak Sağlık Alzheimerı önlemek için ne yapılmalı? Sağlık Baş boyun kanserlerinde erken tanı önemli Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık