İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet İstanbul'da anıldı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet, 34. vefat yıl dönümünde "Şehriyar Gecesi" programı ile anıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından İranlı Türk şair Seyid Muhammed Hüseyin Behçet, 34. vefat yıl dönümünde " Şehriyar Gecesi" programı ile anıldı.

Kızlarağa Medresesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, "Şehriyar" mahlası ile tanınan usta şairin eserlerini ve hayatını Prof. Dr. Mehmet Kanar ve Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan anlattı.

Şehriyar’ın şiirlerinin Türk Edebiyatında ve kültüründe önemine dikkat çeken konuşmacılar, Türkiye'deki edebiyatçıların Şehriyar'ı yeterince tanımadıklarını belirttiler.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, programa ilişkin “Şehriyar, siyasi sınırlarımızın dışında bir şair olmakla birlikte, kültürel sınırlarımızın her zaman içinde kalmış büyük bir şairimiz." dedi.

Programda ayrıca şair ve yazar Tebrizli Hamid Ahmedzade ile Dr. Seyyid Yahya Yesribi, Şehriyar'ın şiirlerini okudu.

Kosova'da 14. PriFest Uluslararası Film Festivali başladı Kültür Sanat 35. Ahilik Haftası kutlamaları Kültür Sanat Kültür mirası Tünceli Müzesi Kültür Sanat Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt Aşık Veysel vefatının 50. yılında anıldı Yaşam