Türk halkı Suriye ile yakınlaşmaya nasıl bakıyor?

Suriye yönetimi ile yakınlaşmaya vatandaş nasıl bakıyor? Bu soru yurttaşlara soruldu. Türk halkının yüzde 64,3’ünün Esad yönetimi ile yakınlaşmaya olumlu baktığı sonucuna ulaşıldı.

Türk halkı, Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini normalleştirmesini istiyor. Araştırmaya göre halkın yüzde 64,3’ü AK Parti iktidarının Esad yönetimi ile ilişkileri normalleştirmesinden yana olduğunu belirtti.

Anket, AREDA Survey tarafından 23-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında "Bilgisayar Destekli İnternet Mülakatı" yöntemiyle yapıldı. Araştırmaya Türkiye İstatistikî Bölge Birimleri Sınıflandırması’nın ikinci derecesindeki 26 ilden 2 bin kişi katıldı. Sonuçlar Türk halkının 11 yıllık Türkiye-Suriye geriliminin bitirilmesinden yöne oldu.

AREDA Survey Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi ve Tahran’da Rusya ve İran devlet başkanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye’nin Beşar Esad yönetimi ile yakınlaşması sinyallerinin Türk toplumu üzerindeki yansımasını araştırdı. Araştırmaya göre Türk toplumunun üçte ikisinin Türkiye-Suriye ilişkilerinin yeniden başlamasını istediğini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 64,3’ü Suriye yönetimi ile yakınlaşma istediği görüldü.

Areda Survey, ankete katılanlara Türkiye’nin Suirye’nin kuzeyine planladığı askeri harekatı da sordu. Araştırmaya katılanların yüzde 57,9’u operasyona destek verdi. Yüzde 42,1’i ise farklı gerekçelerle operasyona sıcak bakmadı.

ABD'li senatör Hollen: "Türkiye, NATO'nun tutarsız müttefiki" Dış Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Semerkant'ta Dış Politika Çavuşoğlu: “Avrupa’da zayıflama yararımıza olmaz" Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika