Enerji krizi Batı'yı karanlığa gömdü

Batı'nın Rusya'ya hedef alan yaptırımları kendisini vuruyor. Enerji krizi nedeniyle Almanya'da gece ışıklandırmaları kapatıldı. Sokaklar karanlığa gömüldü. İtalya'da kombileri kısın uyarısı yapılırken, Polonya'da da enerji ve yakıt krizi nedeniyle vatandaşlar kömür madenlerine akıt etti. Madenlerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Rusya'yı hedef alan yaptırımlar Batı'da enerji krizine yol açtı.

Enerji tasarrufu amacıyla, Almanya'da gece ışıklandırmaları kapatıldı. Sokaklar karanlığa gömüldü.

Almanya’da federal hükümetin enerji tasarrufu amacıyla aldığı karar ile kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıkları saat 22.00 ile 06.00 arasında kapatılacak.

Ayrıca hastaneler dışındaki kamu binaları, 19 derecenin üzerinde ısıtılmayacak. Fuar ve büyük salonlar gibi insanların kalabalık olarak kullandığı alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

Rusya'yı hedef alan ağır yaptırımlar nedeniyle başlayan doğal gaz kıtlığı ve enerji krizi İtalya'yı da etkiledi.

İtalya Ekolojik Geçiş Bakanı Roberto Cingolani, ülkedeki herkesin ekim ayından itibaren kombileri kısması gerektiğini belirtti.

Polonya'da da kış öncesi tedirginlik sürüyor.

Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımlarıyla birlikte Polonya'da enerji ve yakıt krizi yaşanmaya başladı.

Polonya'nın Bogdanka kentinde bulunan Bogdanka kömür madeninin önünde uzun kuyruklar oluştu. Hem şirketler hem vatandaşlar kömür alabilmek için saatlerce bekledi.

Enerjide yüzde 50'ye varan zamlar tepki çekti Ekonomi Arabulucuk sistemindeki sorunlar ne? Ekonomi Rus markaları CNR FOOD İstanbul fuarının özel konuğu oldu Ekonomi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'tan stagflasyon uyarısı Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı pancarda sınıfta kaldı Ekonomi Türk pasaportu Avrupa'da daha ucuz Ekonomi Enflasyon zirvede, alım gücü en dipte Ekonomi Şeker-İş sorunları masaya yatırdı Ekonomi TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi Ekonomi Fındık fiyatı beklentiyi karşılamadı Ekonomi Teksil sektöründe konkordato alarmı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek enflasyonda artışa işaret etti! Ekonomi